Για τον κ. Στρατή Ματζουράνη, ο espresso δεν είναι απλώς ένας καφές, αλλά μια εμπειρία που συνδυάζει γνώση, αφοσίωση και τεχνική αρτιότητα. Από μικρός, γαλουχημένος στο παραδοσιακό καφεκοπτείο της οικογένειας, ο κ. Στρατής έμαθε ότι κάθε κόκκος καφέ κρύβει μια ιστορία. Ο espresso απαιτεί ακρίβεια σε κάθε στάδιο: από την επιλογή των κόκκων, το σωστό καβούρδισμα, μέχρι τη λεπτομερή εκχύλιση. Στη Scarlet's Coffee, προσεγγίζουμε τον espresso με την ίδια φροντίδα που εσείς αναζητάτε για την απόλυτη γεύση. Γιατί We 'feel' you – σας νιώθουμε - και σας γεμίζουμε με κορυφαία ποιότητα και γεύση.
Είδη Espresso
Ο espresso έχει πολλές μορφές και κάθε μία αναδεικνύει διαφορετικές πτυχές του καφέ. Από τον κλασικό μονό espresso με το πλούσιο άρωμα και την ισορροπημένη οξύτητα, μέχρι τον διπλό ristretto για πιο έντονη γεύση. Για όσους αγαπούν τη δύναμη του καφέ αλλά προτιμούν λιγότερη πικράδα, ο lungo ή οι καφέδες με ελαφρύτερο καβούρδισμα είναι ιδανικοί. Στη Scarlet's Coffee, προσφέρουμε μοναδικά blends που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις, ενώ το καβούρδισμά μας αναδεικνύει τα φυσικά χαρακτηριστικά των κόκκων. Σας φέρνουμε τον espresso που σας αξίζει, γιατί σας καταλαβαίνουμε και We 'feel' you – σας καταλαβαίνουμε και προσαρμοζόμαστε στις δικές σας ανάγκες.
Scarlet's και Espresso
Στη Scarlet's Coffee, o espresso είναι αποτέλεσμα επιστημονικής γνώσης και αγάπης για την τέχνη του καφέ. Η διαδικασία μας ξεκινά από την αυστηρή επιλογή υψηλής ποιότητας κόκκων καφέ από τις καλύτερες φάρμες παγκοσμίως. Ακολουθεί το προσεκτικό καβούρδισμα που πραγματοποιείται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στα Άνω Λιόσια, όπου η τεχνολογία συναντά την παράδοση.
Ποιοτικός Έλεγχος & Συσκευασία:
Ο espresso μας περνά από αυστηρό έλεγχο σε τρία στάδια:
• Destoner για απομάκρυνση προσμίξεων μεγάλης πυκνότητας.
• Χρωματικό διαλογέα (Colour Sorter) για απομάκρυνση μικρών ατελειών.
• Ανιχνευτή ακτίνων Χ (X-Ray Detector) για απόλυτη καθαρότητα.
Το αποτέλεσμα; Ένας espresso κορυφαίας ποιότητας, γεμάτος αρώματα και γεύσεις που αναδεικνύουν την αγνότητα κάθε κόκκου. Στη Scarlet's Coffee, We 'feel' you, και σας προσφέρουμε καφέ που γεμίζει τις αισθήσεις σας.
Η ιστορία του espresso ξεκινά από την Ιταλία στις αρχές του 20ού αιώνα, όπου η ανάγκη για γρήγορη εκχύλιση οδήγησε στη δημιουργία αυτού του εμβληματικού καφέ. Ο espresso δεν είναι απλώς ένας γρήγορος καφές·είναι μια τεχνική που απαιτεί απόλυτη ακρίβεια και γνώση. Τα 25-30 δευτερόλεπτα εκχύλισης είναι αρκετά για να δημιουργηθεί το χαρακτηριστικό σώμα, η κρέμα και το έντονο άρωμα που τον κάνουν ξεχωριστό.
Χρησιμοποιήστε φρέσκους κόκκους και αλέστε τους τη στιγμή της παρασκευής
Ελέγξτε τη θερμοκρασία του νερού ιδανικά γύρωστους 90-94°C
Διατηρήστε σωστή πίεση (9 bar) και ομοιόμορφη εκχύλιση
Μην παρατείνετε τον χρόνο εκχύλισης για να αποφύγετε την πικρή γεύση
EXTRA MILE ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ESPRESSO
Ο espresso είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό ρόφημα. Είναι ιεροτελεστία, ποιότητα και συναίσθημα. Στη Scarlet's Coffee, σας προσφέρουμε την απόλυτη εμπειρία espresso, γιατί We 'feel' you – φέρνουμε κοντά την τέχνη, την επιστήμη και την αγάπη για τον καφέ που σας γεμίζει σε κάθε γουλιά.
Παράδοση & Κουλτούρα
__________________